GOLD Pidasus Zeytincilik

TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
50 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Osman Baydar
  • ADRES: Soğanyemez Mh, Cumhuriyet Meydanı, Şenler İş Merkezi, No:7/D Edremit / BALIKESİR
  • TELEFON: 0(266) 373 0 155
  • FAX: Belirtilmemiş
  • GSM: 0543 801 0 801
  • WEB SİTESİ: https://www.pidasus.com.tr/
  • E-POSTA: [email protected]
  • SOSYAL MEDYA:
AÇILIŞ - KAPANIŞ 08:00 - 19:00
SERVİS SAATLERİ 08:00 - 19:00
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE
QR KODU
FİRMAYA MESAJ GÖNDER
7+6 = ?

VİDEOLAR

Hiç video eklenmemiş.

ADRES VE HARİTA BİLGİSİ

Soğanyemez Mh, Cumhuriyet Meydanı, Şenler İş Merkezi, No:7/D Edremit / BALIKESİR

KAMPANYALAR / İLANLAR

Hiç ilan eklenmemiş.

FİRMA HAKKINDA


TÜKENMEYEN ENERJİMİZLE

Büyük dedelerimiz Kara Ali ve Ahmet Bodrum’un Girit ve Midilli adalarında başladığı zeytincilik hikayemiz mübadele sonrasında Osman Baydar ve İsmail Bodrum tarafından Edremit’te devam etmiştir.

Bizler altıncı kuşaktan abi kardeş olarak dedelerimizin görevini devir aldık. Atamızın 1.5 asırlık tecrübesini mektep de aldığımız eğitimle birleştirdik. Önce Edremit Endüstri Meslek Lisesi Zeytincilik Bölümünde daha sonra Balıkesir Üniversitesi Zeytincilik Bölümünde eğitim gördük, hocalarımızın ve ailemizin desteğiyle 2011 yılında Pidasus markasını tescil ederek özenle üretilmiş zeytinimizi ve yağımızı pidasus markası altında değerli tüketicilerimize sunuyoruz.

Hiç tükenmeyen enerjimiz ve en iyi olanı üretme hevesimizle…

Pidasus Hakkında

Edremit, Antik Çag’daki adı ile Adramytteion, Milattan 1443 yıl önce Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş Mevkiinde kurulmuş bir şehirdir.

Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. M.S. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi toprakları Osmanlı Ülkesine katıldığından, Edremit’te Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır…

Zeytin ağacına ilişkin mevcut en eski veri Ege Denizi’ndeki Santorini Adası’nda yapılan arkeolojik çalışmalarda ortaya çıkarılan 39.000 yıllık zeytin yaprağı fosilleridir. Kuzey Afrika’daki Sahra bölgesinde gerçekleştirilen arkeolojik araştırmalarda ise M.Ö. 12.000′e ait zeytin ağacı bulgularına rastlandı.

İlk zeytin hasadının ne zaman ve hangi uygarlık tarafından yapıldığıysa bilinmemektedir. Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdeniz’in tam ortasındaki Girit Medeniyeti’ne, MÖ 4500 yıllarına dek uzandığını göstermektedir. İnsalık tarihinde önemli yeri olan bir zeytin dalı çizimi Zeytinyağı kültürünün Akdeniz’deki diğer kavimlere yayılmasında en önemli rolü Giritliler oynamıştır; hem de yaklaşık 3000 yıl boyunca. Güçlü ticaret filolarına sahip olan Giritliler’in gerçekleştirdiği zeytinyağı ticaretinin günümüzdeki en canlı tanıkları, Knossos ve Faistos saraylarının yıkıntıları arasında bulunan 2 metrelik zeytinyağı küpleridir.

Ödüller & Belgeler

  • 2021 Anatolian IOOC Türkiye Gümüş Madalya
  • 2020 Olivinus Arjantin Altın Madalya
  • 2019 Zeytindostu Derneği Gümüş Madalya
  • 2018 Zeytindostu Derneği Gümüş Madalya
  • 2017 Terra Olivo İsrail Altın Madalya
  • 2016 Zeytindostu Derneği Altın Madalya

ÜRÜNLERİMİZ / HİZMETLERİMİZ

Hiç ürün eklenmemiş.

FİRMA HABERLERİ

Hiç haber eklenmemiş.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.