HABER DETAYI

3 Şubat 2024 03:56

NovaVera, dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri arasında

NovaVera, dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri arasında

Türkiye’nin son yıllarda dikkat çeken zeytinyağı markaları arasına girmeyi başaran NovaVera, kısa süre içerisinde global arenada da büyük başarılara imza attı. 2017 yılında kurulmuş olmasına rağmen, NovaVera, Türkiye’nin en çok ödül alan zeytinyağı üreticilerinden birisi oldu.

NovaVera, zeytinyağı üretimini kendi bahçelerinden elde ettiği zeytinlerle gerçekleştiriyor ve bu zeytinyağları kendi fabrikalarında işliyor. Firma, premium ve iconic segmentte faaliyet gösteriyor ve dünyanın dört bir yanında tanınmış restoranlarla ve otellerle işbirliği yapıyor.

NovaVera‘nın öne çıkan başarılarından biri Evoowr resmi dünya sıralamasına göre 2020 yılında dünyanın en iyi 6. zeytinyağı üreticisi olmasıydı. Ancak firma bu başarısını sadece 2 yıl içinde daha da ileri taşıyarak 2022 Aralık ayında dünyanın en iyi 4. zeytinyağı üreticisi unvanını kazandı. Özellikle bu sene sıralamada hiçbir İtalyan firmanın NovaVera’nın önünde olmaması dikkat çekiyor.

NovaVera, başarısını sadece kaliteli zeytinyağlarına borçlu değil. Firma, kadın girişimci bir ekibin önderliğinde faaliyet gösteriyor. Genel Müdür Bahar Alan‘ın liderliğindeki bu ekip, kadınların iş dünyasında da ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Bahar Alan, yaşadığı bir sağlık sorununun ardından en önemli iki değerinin sağlık ve doğayla uyum olduğunu fark etmiş, rotasını yüzyıllardır zeytin ve zeytinyağının merkezi olan Ayvalık’a çevirmiş ve 25 yıllık kurumsal çalışma hayatının ardından girişimciliğe adım atmış bir kadın girişimci.

Ayrıca firma, etiket tasarımlarını da Ressam Hülya Özdemir ile işbirliği içerisinde hazırlıyor. Hülya Özdemir, sanat hayatında yalnızca kadın portreleri çiziyor ve bu da NovaVera’nın ürünlerine ayrı bir estetik katıyor.

NovaVera, zeytinyağı üretimini kendi bahçelerinden elde ettiği zeytinlerle gerçekleştiriyor ve bu zeytinyağları kendi fabrikalarında işliyor. Novavera zeytinyağları, Ayvalık ve Manisa’daki bahçelerde toplam 1.450 dönüm özel arazide bulunan 50.000 zeytin ağacından toplanan zeytinlerden sıkılarak elde ediliyor.

Firma, premium ve iconic segmentte faaliyet gösteriyor ve dünyanın dört bir yanında tanınmış restoranlarla ve otellerle işbirliği yapıyor. Amerika, Japonya ve Avrupa’daki birçok ünlü şef, NovaVera’nın kaliteli zeytinyağlarını tercih ediyor.

Türkiye’nin bu başarılı firması, sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyük bir tanınırlığa sahip. Özellikle Amerika, Japonya ve Avrupa ülkelerine yaptığı ihracatla global bir marka haline gelen NovaVera, ülkemizi zeytinyağı sektöründe gururla temsil ediyor.

Kaynak: HORECA TREND

Firma Bilgileri

Novavera Zeytinyağları
0266 312 4444 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Verified by MonsterInsights